Maahockeyn edustus ja U21 terävinä viikonloppuna

Viikonloppuna Sisukiekon nuoret miehet viettivät todellista hockeyn tehoviikonloppua. Perjantaina Pullerilla Hämeenlinnassa pelattiin divarin kärkiottelu Sisukiekko-Warriors, lauantaina puolestaan suunnattiin Martinlaaksoon U21- turnaukseen ja viikonlopun kruunasivat P18 sekä P23 maajoukkueiden harjoitukset Velodromilla. Sisukiekon saldo viikonlopun otteluista oli erinomainen: kolme peliä ja kolme voittoa, 14 tehtyä maalia ja kolme päästettyä.

Divarin kärkiottelussa Warriorssia vastaan haettiin revanssia Velodromilla kärsitystä 2-1 tappiosta. Ottelu alkoi kuitenkin Sisukiekolta erittäin heikosti ja vastustaja otti pelin täysin kontrolliinsa. Ensimmäisen vartin aikana Sisukiekon päädyssä nähtiin iso kasa vaarallisia maalipaikkoja ja joukkueelle vihellettiin peräti neljä lyhyttä kulmaa. Heikko alkulämmittely näkyi välittömästi huonona starttina otteluun. Vain Jonna Oksan huikea työskentely maalinsuulla esti suuremmat takaiskumaalit ja neljännestauolle mentiin ”vain” 0-1 tappiolla. Tauolla kerättiin rivit kasaan ja ruvettiin pelaamaan. Usiki pääsikin peliin kiinni ja tasoitusmaalin ampui Joose Saari komeasti lyhyestä kulmasta. Syöttöpisteet Elmo Pärssiselle ja Olli Vesakoskelle. Tauolle mentiin 1-1 lukemissa.

Toisella puoliajalla Sisukiekko otti käskijän paikan ja sama mies Joose Saari vastasi joukkueen tehoista. Läpisyötön jälkeen Saari oli nokkain Warriorsin maalivahdin kanssa, mutta maajoukkuereissulta itseluottamusta uhkuen Saari kiersi kylmästi maalivahdin ja nosti pallon hienosti puolustuksen yli takakulmaan. Warriors aloitti takaa-ajonsa todenteolla viimeisellä neljänneksellä ja Jonna Oksa joutui taas venyttämään itsensä muutamiin huipputorjuntoihin. Sisukiekko kesti lopulta Warriorsin rynnistyksen ja otti voiton lukemin 2-1. Voitolla Usiki nousi tasapisteisiin Warriorsin kanssa, mutta parempi maaliero takasi sarjan piikkipaikan urjalalaisille.

Lauantaina Martinlaaksossa urakka jatkui ensimmäisessä ottelussa BMT:tä vastaan. Eilen päivän virheet alkulämmittelyissä oli otettu opiksi ja Sisukiekko oli valmiina heti ensi minuuteista lähtien. Otto Taipale aloitti maalinteon  10. minuutilla, kun Joose Saari tarjoili ja Taipale pääsi siirtämään pallon tyhjiin. Tämän jälkeen Saari aloitti maalitehtailun ja ampui neljä maalia puoleen tuntiin ja ottelu oli aika lailla taputeltu. Joonas Syrjälä latoi perään kaksi ja Aaron Lehmus yhden. Ottelun kauneusvirheeksi jäi BMT kavennusmaali viime sekunneilla, mutta Usikille silti selkeä 1-8 voitto.

Päivän toisessa ottelussa Porin Narukerä haastoi Sisukiekon todenteolla. Edellinen peli painoi vielä urjalalaisten jaloissa ja juoksuvoimaiset porilaiset laittoivat puolustuslinjan kirmaamaan todenteolla läpi ottelun.  Elmo Pärssinen ampui uransa avausmaalin lyhyestä kulmasta 17. minuutilla. Huolellinen haltuunotto ja tarkka laukaus alakulmaan meni kuin suoraan koutsin oppikirjasta. Syöttöpisteet Jonne Lustilalle. Joose Saari vie joukkueen 2-0 johtoon heti puoliajan jälkeen, mutta Narukerä onnistui kaventamaan hetkeä myöhemmin. Ottelun viimeiset 20 minuuttia olivat tiukkaa taistelua, mutta Usiki onnistui ampumaan loppuun helpottavat kaksi maalia. Ensin Joose Saari lyhyestä kulmasta ja viime sekunneilla Otto Taipale komealla lämärillä loppulukemiksi 4-1. Sisukiekko nousi voitolla U21 -sarjan kärkeen ja on lähellä finaalipäivän loppuottelupaikkaa, mutta se vaatii vielä voittoa BMT:stä seuraavassa turnauksessa.

Viikonlopun huipensi vielä P18 ja P23 maajoukkueiden harjoitukset Velodromilla. Sisukiekosta harjoituksiin osallistui Aaron Lehmus, Elmo Pärssinen, Jonne Lustila, Otto Taipale, Joel Mikkola, Pekko Jokinen, Samuli Vehmaa ja Lauri Kallioniemi.

Sisukiekon U21 -joukkue vasemmalta ylhäältä: Joose Saari, Samppa Santaranta, Aaron Lehmus, Elmo Pärssinen, Jonne Lustila, Otto Taipale ja valmentaja Olli Vesakoski. Alarivissä vasemmalta: Joel Mikkola, Aleksi Nurminen, Samuli Vehmaa, Pekko Jokinen, Joonas Syrjälä ja Jonna Oksa. Kuvasta puuttuu Joni Väistö ja Joose Alhomäki.