Maahockeyn edustus vahvisti asemiaan sarjakärjessä

Sunnuntaina Sisukiekko vieraili Helsingin Velodromilla Bampersin vieraana. Kotiintuomisina joukkueelle jäi kolme sarjapistettä lukemin 1-2.

Ottelu alkoi Usikilta hermostuneesti ja peli pyöri pääasiassa omassa kenttäpäädyssä. Jonna Oksa kuitenkin nollasi vastustajan maalintekoyritykset sekä muutamat lyhyet kulmat. Ensimmäinen puoliaika menikin vähän Velodromin nopeaan kenttään tutustuessa. Vasta toisella puoliajalla päästiin oman pelirytmiin kiinni. Kolmannen jakson puolessa välissä Aaron Lehmus pääsi sivaltamaan pallon maaliin Otto Taipaleen hyvästä syötöstä. Ottelu alkoi painua Bampersin päätyyn ja viisi minuuttia myöhemmin Lehmus pääsi ampumaan lyhyestä kulmasta päivän toisen maalinsa. Terävä laukaus tolpan kautta sisään ja puolustajat jäivät vaille mahdollisuuksia. Syöttöpisteet Jonne Lustilalle ja Elmo Pärssiselle.

Sisukiekolle tarjoiltiin perään runsaasti maalipaikkoja, mutta pieni hätäily tai muu sählääminen vaivasi hyökkäyskalustoa, eikä lisämaaleja onnistuttu tekemään. Ottelun neljännestä jaksosta tulikin melko haastava Sisukiekolle. Oma sählääminen hyökkäyspäässä jatkui ja joukkue otti viiden minuutin jäähyn mailaan lyömisestä. Vajaalla pelatessa peli pyöri edelleen hyvin, mutta jälleen sählääminen hyökkäyspäässä johti vaaralliseen vastahyökkäykseen omaan päätyyn, josta tuloksena Sisukiekolle keltainen kortti ja Bampersille rangaistusvippaus. Rankkarista vastusta kavensi lukemiksi 1-2 ja pääsi pyörittämään miltein viisi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Vasta alivoimalla pelaaminen terästi Usikin ja puolustuspeli saatiin mallilleen. Alivoima onnistuttiin tappamaan ja loppupeli sitkuteltiin loppuvihellykseen saakka puolustaen.

”Vaikeita vaiheita tänään, mutta onneksi onnistuttiin kääntämään peli voitoksi”, tuumi joukkueen valmentaja Olli Vesakoski. ”Velodromin kenttä on tuottanut meille monesti vaikeuksia, mutta tänään hyökkäyspäädyssä oli erityisen paljon hätäilyä ja huonoja ratkaisuja, kokonaisuutena pelattiin ihan ok, mutta harmillisesti päästettiin vastustaja vähän liian lähelle”, ruoti Vesakoski. Voitolla Sisukiekko karkasi kolmen pisteen johtoon sarjakärjessä. Vastassa on vielä ottelut BMT:tä ja Vantaa HC:ta vastaan.

Aaron Lehmus vastasi Sisukiekon maaleista Velodromilla