Maahockeyn edustusjoukkueelle täysi potti Hämeenlinnasta

Sisukiekon maahockeyn edustusjoukkue esitti vahvoja otteita viikonloppuna Jukolan liikuntahallilla Hämeenlinnassa. Päivän aikana Usikin jalkoihin jäivät Bemarit ja BMT Lahdesta sekä Bambers Helsingistä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa toinen lahtelaisjoukkue Bemarit olivat selkeästi Sisukiekkoa heikompia ja vastustajan hyvästä yrityksestä huolimatta ottelu pelattiin käytännössä yhtä maalia. Loppulukemat 10-0 kuvasivat hyvin pelin kulkua. Maalintekijöitä Sisukiekolla onnistuivat Joose Alhomäki neljästi ja Otto Taipale, Joose Saari sekä Samppa Santaranta kahdesti.

Heti perään kohdattiin toinen lahtelaisjoukkue BMT, jonka kanssa Usiki on pelannut tasapelejä pitkin kautta 1. divarissa ja U21 -sarjassa. Ottelu oli erittäin tasaista vääntöä alusta loppuun saakka. BMT:n korkea karvauspeli aiheutti jatkuvasti murheita Sisukiekon pelin avaamiselle, mutta huolellisen puolustamisen ja hyvän maalivahtipelin ansiosta takaiskumaaleilta säästyttiin ja ensimmäiselle puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa. Toisella puoliajalla hyökkäyspeli saatiin toimimaan ja päästiin BMT:n päätyyn hyvällä prosentilla, mutta maalit jäivät uupumaan. Vasta kolmenneksi viimeisellä minuutilla onnistui Olli Vesakoski pyyhkäisemään pallon maaliin lyhyestä kulmasta. Viimeiset minuutit Sisukiekko puolusti maltilla ja loppulukemat 0-2 viimeisteli Samppa Santaranta komealla laukauksella lyhyestä kulmasta.

”Ensimmäisen vähän pehmeämmän pelin jälkeen meillä oli vähän käynnistysvaikeuksia BMT:tä vastaan, mutta onneksi saatiin toiselle puoliajalle koneet käyntiin ja vietiin ottelu,” muotoili joukkkuee kapteeni Samppa Santaranta.

Kolmannessa ottelussa Bambersia vastaan Sisukiekko hallitsi pelitapahtumia, mutta vastustaja onnistui pysymään pitkään mukana tehokkaiden vastahyökkäysten ansiosta. Usiki aloitti räväkästi, kun Joose Saari ampui toisella minuutilla päivän kolmannen maalinsa lyhyestä kulmasta ja heti perään Aaron Lehmus nousi vahvasti maalille ja täräytti kauden avausmaalinsa. Bambers kuitenkin pääsi juonesta kiinni ja onnistui tasoittamaan pelin puoliaikaa mennessä. Toisella puoliajalla Usikin Saari onnistui jo toisella minuutilla ja vei joukkueen karkumatkalle. Loppupelin Sisukiekko pelasi huolellisesti johtoa varjellen, vaikka vastustaja pääsikin muutamiin erittäin vaarallisiin maalipaikkoihin. Maalinsuulla Jonna Oksa joutui pistämään kaiken peliin torjuen pallon mm. kolme kertaa päällään ottelussa. Ottelun viime minuuteilla Alhomäki ja Saari onnistuivat kuitenkin vielä kumpikin kertaalle ja kun vastustaja vain kerran vei urjalalaiset voitton lukemin 5-3.

Kolmen voiton ansiosta Sisukiekko nousi sarjakakkoseksi neljän pisteen päähän sarjaa johtavasta HT2:sta. 1. Divisioonan sarjataulukon löydät Hockeyliiton kotisivuilta.

 

Kapteeni Samppa Santaranta ampui kolme maalia lyhyistä kulmista Hämeenlinnassa.