Maahockeyn miesten maajoukkuekapteeni vierailulla Urjalassa

Sunnuntaina saatiin Urjalaan mielenkiintoinen vieras, kun maahockeyn miesten maajoukkueen kapteeni Simo Mäkelä vietti päivän Hämeessä ja piti harjoitukset sekä edustusjoukkueelle että U16 -nuorille.

Päivän harjoitusten painopiste oli oman kehon energian hyödyntäminen pelikentällä, syötöissä, laukauksessa ja vastaanotossa. Kirkonkylän maalitolpat ja maalivahdit ovat kovilla, kun edustusjoukkueen laukaisuharjoituksissa ammuttiin reilusti yli 500 laukausta kovalla temmolla. Mäkelä painotti harjoituksissa, että kaikkeen tekemiseen pitää saada kroppa mukaan, että saadaan koko kehon energiat käyttöön. ”Sisukiekon pelaajat ovat kehittyneet hienosti kuluneen vuoden aikana, mutta vielä tehdään tosi paljon töitä käsillä, eikä hyödynnetä koko kropan voimaa. Kun saadaan painoa vedon taakse, saadaan niihin paljon lisää tehoja ja säästetään samalla energiaa,” analysoi Mäkelä.

Edustuksen joukkue pääsee testaamaan uusia oppeja jo huomenna lauantaina, kun Hämeenlinnassa Jukolan koululla pelataan 1. divarin turnaus. Vastaan tulee asettumaan Bemarit, Bampers ja BMT.

Edustuksen väki kuunteli korva tarkkana maajoukkuekapteenin oppeja 

 

Laukauksessa pitää painopiste saada alas ja vetoon otetaan koko kroppa mukaan.

 

Mäkelä näyttää mallia oikeasta tekniikasta syötössä ja vastaanotossa.