Maahockeyn U16 -joukkue SM-sarjan piikkipaikalle

Sisukiekon alle 16-vuotiaiden maahockeyjoukkue siirtyi kuskin paikalle SM-sarjassa. Joukkue voitti Hämeenlinnassa molemmat päivän ottelunsa ja johtaa sarjaa puhtaalla pelillä.

Päivän ensimmäisessä ottelussa sarjakärki HT-85 haastoi urjalalaiset. Ottelu pysyi tasaisena kaksi ensimmäistä erää molempien joukkueiden takoessa tasaisesti maaleja ja kolmanteen erään lähdettiin 3-3 tasatilanteessa. Leveällä materiaalilla operoinut Usiki kuitenkin painoi kaasua kolmannessa erässä ja karkasi 8-5 voittoon. Otto Taipale ampui pelissä hattutempun, Pekko Jokinen kaksi maalia ja Joona Paija, Samuli Vehmaa sekä Joni Väistö maalin mieheen.

Toinen ottelu Porin Narukerää vastaan noudatteli samaa kaavaa. Kaksi erää pelattiin tasaista vääntöä ja kolmanteen erään mentiin tasalukemissa 2-2. Kolmannet erät olivat ratkaisevassa roolissa tänään ja jälleen viimeinen 10 minuuttia oli Sisukiekon hallintaa. Narukerän maalivahti pelasi loistavaa peliä ja piti joukkuetta pystyssä viimeiseen asti, mutta kolmanneksi viimeisellä minuutilla runnoi pallon maaliin rangaistuskuljetuksesta Joona Paija. Otto Taipale vastasi Sisukiekon kahdesta muusta maalista.

”Kevään juoksutreenit alkavat tuottaa tulosta. Pojilla riitti vauhtia ja energiaa loppuun saakka ja pystyttiin kääntämään ottelut voitoksi molempien pelien viimeisissä erissä. Hyvä fysiikka yhdistettynä laadukkaaseen joukkuepelaamiseen oli tänään isossa roolissa,” analysoi joukkueen valmentaja Olli Vesakoski.

U16- sarja on nyt puolessa välissä ja Sisukiekko nousi voitoilla sarjan kärkeen, mutta HT väijyy vain kolmen pistettä perässä. Kolmantena Narukerä, neljäntenä ja viidentenä tasapisteissä Humppila ja Vantaa HC. Sisukiekko kohtaa vielä kaikki joukkueet kertaalleen, joten kaikki on vielä sarjassa auki!

Sisukiekon U16 -joukkue: Valmentaja Olli Vesakoski ja joukkueenjohtaja Tapio Jokinen. Ylärivissä vasemmalta: Otto Taipale, Antti Kontio, Joona Paija ja Joni Väistö. Alarivissä: Samuli Vehmaa, Pekko Jokinen, Inka Taipale ja Lauri Kallioniemi.