Maahockeyn U21 -joukkue tiukoissa peleissä Pajulahdessa

Viikonloppuna käynnistyi sisähockeyn U21 -SM sarjan Pajulahden liikuntakeskuksessa. Sisukiekon joukkue kohtasi päivän otteluissa kotijoukkueen BMT:n Lahdesta sekä Vantaa HC:n.

Vantaa HC:ta vastaan saatiin peliin hyvä startti, kun Joose Saari täräytti pallon voimalla verkkoon jo kolmannella minuutilla. Tarjoilusta vastasi Elmo Pärssinen. Vain minuuttia myöhemmin sama mies oli asialla, kun kapteeni Samppa Santaranta vapautti Saaren maalintekoon ja Usiki johti jo 0-2. Vantaa kuitenkin onnistui tyrehdyttämään Sisukiekon maalihanat ja pääsi peliin mukaan. Ensimmäisen kerran ”aikuisten” maaliin hypännyt veskari Joel Mikkola joutui töihin, kun Vantaa vyörytti hyökkäyksiään Sisukiekon päähän. Erän lopussa vastustaja onnistuikin kaventamaan taukolukemiksi 1-2. Toisella puoliajalla ei päästy enää samaan lentoon kuin ensimmäisen alussa ja kun Vantaa maalivahti poimi muutaman maagisen torjunnan siirtyi ottelun painopiste hiljalleen Sisukiekon päätyyn. Puolustus ja Mikkola kuitenkin kestivät rynnistyksen ja loppulukemiksi kirjattiin Usikin niukka 1-2 voitto.

Kotijoukkue BMT ei puolestaan päästänyt urjalalaisia yhtään helpommalla, vaan ottelusta muodostui todellinen trilleri. Ensimmäinen puoliaika tahottiin molemmissa päädyissä tasaisesti, kummankin joukkueen osuessa kertaalleen maalipuihin. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa. Toisella puoliajalla Sisukiekon hyökkäykset tyrehtyivät vastustajan puolustukseen, joka iski terävilla vastaiskuilla nopeasti. 25. minuutilla BMT onnistui maalaamaan lyhyestä kulmasta, mutta kuitti tuli vain minuuttia myöhemmin, kun Otto Taipale junaili, kenet muutkaan, kuin Saaren vapaaksi ja tämä tasoitti pelin. Loppupeli pelattiinkin kutakuinkin kokonaan Sisukiekon päädyssä ja viimeisellä minuutilla lahtelaiset onnistuivat tunkemaan pallon Sisukiekon maaliin. Hetken näytti, että sarjapisteet jäisivät Suomen Chicagoon, mutta Sisukiekko päätti pistään vielä viimeisen vaihteen silmään. Aikalisä, maalivahti pois ja ylivoimalla myllyttämään. Huolellisen ylivoimapelin päätteeksi onnistuttiin saamaan lyhyt kulma vastustajan päättyyn, josta illan tehomies Saari ampui pelin viimeisillä sekunneilla tasoihin.

”Karmean tasaisia pelejä kaikki, mutta onneksi onnistuttiin saamaan hyvä tulos reissusta. BMT:tä vastaan täytyy kehittää vielä hyökkäyspeliä, mutta ensi kerralla ollaan paremmin valmiina vastustajan peliin ja otetaan täysi potti turnauksesta”, tuumaili joukkueen valmentaja Olli Vesakoski.

Sisukiekon U21 -joukkue Pajulahdessa. Alarivissä vasemmalta Joni Väistö, Pekko Rajala, Otto Taipale ja Antti Kontio. Ylärivissä vasemmalta Olli Vesakoski, Elmo Pärssinen, Samppa Santaranta, Aaron Lehmus ja Joose Saari. Edessä rähmällään maalivahti Joel Mikkola.