Maahockeyssä U14 -pojat matkalla finaaliin, U16 -joukkueella tyytyminen pronssiotteluun

Menneenä viikkona Usikin maahockeyn nuoret joukkueet olivat vauhdissa Hämeenlinnassa ja Seinäjoella.

Maanantaina pelattiin U16 SM -runkosarjan viimeinen kierros. Siellä Sisukiekko otti mittaa Vantaa HC:sta ja naapurikylän Humppila Hockeystä. Ensimmäinen ottelu Humppilaa vastaan oli erittäin tasaista vääntöä. Alkuun vastustajat pääsivät jo kahden maalin karkumatkalle, mutta niin vain joukkue onnistui punnertamaan pelin tasoihin Otto Taipaleen ja Pekko Jokisen maaleilla. Ja vielä viimeisillä minuuteilla Jonne Välimäki pyyhkäisi pallon maaliin ja vei Sisukiekon voittoon 3-2.

Toisessa ottelussa Vantaa HCta vastaan koettiin melkoista epäonneakin, kun joukkue kolisutti maalitolppia ja vastustajan maalivahdilla ja puolustajilla oli kaikki tähdet kohdallaan lyhyissä kulmissa. Ensimmäinen erä pelattiin tasan 1-1 Otto Taipaleen vastatessa Usikin maalista. Toisessa erässä paikkoja kyllä oli, mutta sisään asti palloa ei saatu. Vantaa puolestaan onnistui maalinteossa viimeisillä minuuteilla. SisuKiekolle tarjottiin vielä tasoitusmahdollisuutta, kun viimeisellä sekunnilla myönnettiin lyhyt kulma, mutta joukkueen murheeksi vastustajan tolppamies torjui maalivahdista jo ohi viuhuvan pallon vain muutama sentti ennen maaliviivaa ja tappion myötä joukkue putosi pronssiotteluun.

U14 -joukkue puolestaan pelasi jännittäviä pelejä Seinjoella lauantaina. Vastustajat olivat tuttuja nimiä jo U16-sarjasta. Ensimmäisessä ottelussa Vantaa HC oli vahvalla pelipäällä ja vei tiukan ottelun nimiinsä lukemin 4-2. Toisessa ottelussa pelattiin Humppila Hockeytä vastaan jälleen tiukka peli, jonka Usiki vei nimiinsä 2-1. Voittomaalista vastasi Akseli Leino, joka sijoitti maalivahdista kimmonneen palloa huolellisesti alakulmaan. U14 -joukkueella on mahdollisuudet loppuotteluun, jossa vastaan asettuu jo paikkansa varmistanut Vantaa HC. Runkosarja päättyy 4.3. jolloin pelataan myös sarjan mitaliottelut.