Sisukiekko divarin kärkeen maahockeyssä

Sisukiekon edustusjoukkue kiilasi maalieron turvin sarjakärkeen Suomen Hockeyliiton 1. divisioonassa.

Urjalalaiset kävivät nappaamassa täydet kolme pistettä Lahdesta kuluneena sunnuntaina. Kotijoukkue BMT jäi vastaantulijaksi Usikin painaessa maaleja toisensa perään. Maalinteon aloitti seitsemännellä minuutilla Otto Taipale, kun tämän kova laukaus painui verkon perukoille. Aaron Lehmus tuplasi johdon lyhyen kulman jälkitilanteesta, kun maajoukkuereissuun valmistautuva Lehmus lakaisi irtopallon takakulmaan. Joni Väistö teki ensimmäisen neljänneksen viime minuuteilla taukoluvuiksi 0-3.

Toisella neljänneksellä Sisukiekko jatkoi vahvaa otettaan. Samppa Santaranta pujotteli maalialueelle sisään ja livautti pallon taitavasti etukulmasta sisään. Sisukiekon viides maali oli uusien pistemiesten näytöstä. Ensimmäistä miesten sarjan peliää pelaava Pekko Jokinen tarjoili Jonne Lustilalle tonttia, josta tämä pyyhki uransa ensimmäisen hockeymaalin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Lustila vastasi ottelun hienoimasta maalista, kun tämä löi taidokkasti pallon ilmasta pömpeliin. Hetkeä myöhemmin Aleksi Nurminen vastasi lähes yhtä hienosta suorituksesta, lyödessä maalivahdin torjuman pallon myös ilmasta maaliin.

Ottelun toiselle puoliskolle oli Sisukiekolla jo suurin maalinälkä taltutettu, mutta vastustajalle ei annettu siimaa puolustuspäässä tiimaakaan. Painopiste pysyi BMT:n päädyssä ottelun loppuun saakka Nurminen latoi numeroiksi 0-8 ja viime minuuteilla Vesakoski ja Väistö ampuivat vuorollaan huimat loppulukemat 0-10 vieraille.

”Tampereen SM-turnauksesta saatiin näemmä paljon nälkää maalintekoon ja tänään onnistuttiin leveällä rintamalla”, tuumaili joukkueen peräsimestä Olli Vesakoski. ”Aaron Lehmus oli kovalla pelipäällä, ollen mukana joka toisessa joukkueen maalissa joko syöttäjänä tai itse maalatessa. Hienoa kuitenkin että ratkaisuvoimaa löytyy joukkueesta vähän joka mieheltä”, tuumi Vesakoski.

Voitollaan BMT:stä Sisukiekko nousi maalierolla sarjakärkeen ohi Warriors HC:n. Joukkueet ovat kuitenkin tasapisteissä ja kausi on puolessavälissä, joten takinnappit syytä pitää tiukasti kiinni ja edetä sarjassa ottelu kerrallaan.

Jonne Lustila teki BMT -ottelussa ensimmäiset maalinsa maahockeyssä.

Miesten maajoukkueeseen valittu Aaron Lehmus oli joukkueen tehomies Lahdessa.

Kuvat: Rainer Lönnbäck