Sisukiekon SM-joukkueelle tappiot, divarijoukkue Megasticks voittoihin

Kulunut viikonloppu oli miesten maahockeytä täynnä. Lauantaina pelattiin 1.divisioonan ensimmäinen osaturnaus Helsingin Herttoniemessä ja sunnuntaina puolestaan SM-sarjan jo kolmas turnaus Hämeenlinnan Jukolassa. Sisukiekon divarijoukkue Urjala Megasticks oli iskussa lauantaina. Nuorista pelaajistaja muutamasta konkarista koostettu Megasticks voitti kaikki kolme päivän otteluaan, tosin erittäin niukasti jokaisen.

Ensimmäisessä pelissä ABC-teamin divarijoukkuetta vastaan Aaron Lehmus latoi kaksi maalia ja Samppa Santaranta yhden. ABC puolestaan iski kaksi, joten ottelusta niukka 2-3 voitto. Molemmilla joukkueilla oli kentällä paljon uusia pelikokemusta hakevia pelaajia ja ottelusta jäi varmasti paljon oppia molemmille joukkueille.

Seuraavassa ottelussa Vantaa HC:ta vastaan ei maaleilla juhlittu. Vastustajat pääsivät maalin karkuteille ensimmäisellä puoliajalla, mutta toisella puolikkaalla maaleista vastasi Sisukiekko. Aaron Lehmus latasi uunin lyhyestä kulmasta ja Joose Alhomäki pyyhkäisi voittomaalin muutama minuutti ennen loppuvihellystä, näin 2-1 voitto Sisukiekolle. Warriors HC:ta vastaan maalit vain vähenivät. Ensimmäisiä divaripelejään pelaava Iida Mäki ampui ottelun ainoan maalin toisella puoliajalla ja jälleen niukka voitto Urjalaan.

”Divarijoukkueen tärkeimmät tavoitteet ovat uusien pelaajien sisäänajaminen aikuisten sarjoihin sekä pelikuvioiden harjoitteleminen. Herttoniemessä saatiin juuri sopivia tiukkoja pelejä, joista kerätään kokemuksia ja oppia talteen”, tuumaili joukkuetta luotsaava Olli Vesakoski.

SM -turnauksessa niukkoja tappioita

Sunnuntaina suunnattiin HT-85:den vieraaksi Hämeenlinnaan SM turnaukseen. Ensimmäinen ottelu kotijoukkuetta vastaan oli tiukkaa taistelua alusta loppuun saakka. Sisukiekolle tarjottiin tukku hyviä maalipaikkoja, mutta palloa ei saatu reppuun ensimmäisellä puoliajalla, eikä saanut HT:kaan, joten tauolle mentiin kiikarilukemissa. Toinen puoliaika ei ehtinyt vanheta kuin muutaman sekunnin, kun Joose Alhomäki pääsi syötönkatkoon ja tuikkasi Sisukiekon johtoon. Ottelu pyöri tasaisena tämän jälkeen molemmissa päädyissä, mutta hiljalleen HT-85 otti pelin hallintaansa. Lyhyitä kulmia sateli Sisukiekon päätyyn ja maalinsuulla Jussi Luhta esitti tukun hienoja torjuntoja, mutta lopulta hämeenlinnalaiset onnistuivat ampumaan kolme maalia lyhyistä kulmista ja ottelu päättyi 1-3 tappioon.

HC Kilppari Turusta jäi myöskin tappiolle Sisukiekkoa vastaan päivän toisessa ottelussa. Joose Saari punnersi pallon väkisin uuniin ottelun seitsemännellä minutilla. Syöttöpisteet maalista Aaron Lehmukselle. Kilppari painosti ensimmäisen puoliajan lopun, mutta maltillisella puolustamisella ja Luhdan hyvillä otteleilla vastustajat pidettiin nollissa. Toinen puoliaika alkoi Sisukiekon kannalta huonosti, sillä Kilppari pääsi tasoittamaan pelin jo ensimmäisellä minuutilla. Tämän jälkeen molemmille joukkueille tarjottiin maalipaikkoja, mutta turkulaiset käyttivät omansa paremmin, ampuen kolme Vesakosken tehdessä Sisukiekolle yhden. Loppulukemiksi siis 2-4 HC Kilpparille.

”Ollaan jo lähellä, mutta vielä puuttuu terävyyttä vielä pelit voittoon asti. Tarvitaan vain lisää rutiinia ja kokemusta kovista peleistä. Jukolan pelit olivat Sisukiekon kauden parasta tekemistä, tästä vielä harjoitusta ja kovuutta otteisiin, niin pystytään viemään pisteet miltä tahansa SM-sarjan joukkueelta”, kertoi joukkueen pelinjohtaja Esa Toivonen.

 

Maalinsuulla Jussi Luhta esitti tukun hyviä torjuntoja.